Home » Wedstrijdverslag

Badminton Club Bergeijk

 

Hieronder volgen de uitslagen en korte impressies van de gespeelde wedstrijden van het seizoen 2017 - 2018.

                                    

BC Bergeijk2 – BC Oirschot2             1 – 7

In deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd er een nederlaag geleden tegen het team uit Oirschot. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het toch een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met 4x een 3-setter. In de HD partij moesten Peter Kuijpers(invaller)/Jacco v. Ham direct vol aan de bak. Na winst in de 1ste set was er helaas een nipt verlies in de 2 volgende sets. Ook de beide dames, Mariëtte Groenen/Annie Sengers(invalster), moesten vol aan de bak, maar tegen hun jeugdige tegenstandsters was er verlies in 2 sets. In de GD-partij van Peter/Mariëtte was er verlies in de 1ste set, maar een prachtige overwinning in de 2de set. Na een discutabel punt was er helaas ook verlies in de 3de set. In de andere GD-partij van Jacco/Annie was er, ondanks hun inzet, toch verlies in 2 sets. In de HE-partij van Peter moest er weer een 3de set gespeeld worden. Deze keer werd er een knape overwinning geboekt. In de andere HE-partij van Jacco werd er wederom een 3e set gespeeld, deze keer werd er nipt verloren. In de afsluitende DE-partijen van zowel Mariëtte alsook in die van Annie werd er beide keren in 2 sets verloren.

 

BC Bergeijk1 – BC Alouette2 4 – 4

In deze enerverende thuiswedstrijd werden op het eind de punten broederlijk- cq  zusterlijk gedeeld. De HD-partij van John Theuws/Peter v. Poppel werd op het scherpst van de snede gespeeld. In de beslissende 3de set werd er nipt met 21-19 gewonnen. In de GD-partij van Jeanne Rörik/Annie Sengers konden onze dames geen vuist maken tegen de jongere tegenstandsters en er werd dan ook in 2 sets verloren. De GD-partij van John/Jeanne was ongemeen spannend en beide teams weigerde de handdoek in de ring te gooien. De setstanden waren 23-25 en 24-16, dus helaas een nipt verlies. In de andere GD-partij van Peter/Annie was de overmacht van ons team redelijk groot, wat resulteerde in een fraaie 2 sets overwinning. Zowel de HE-partij van John alsook die van Peter leverde beide keren een fraaie overwinning op in 2 sets. Daarentegen waren zowel Jeanne alsook Annie in hun DE-partij niet in staat het spel van hun tegenstandsters te ontregelen. Dit leverde dus beide keren een verlies in 2 sets op.

 

 

BCBergeijk2 – BC Alouette3  5 – 3

In deze thuiswedstrijd werd na een spannend wedstrijdverloop een fraaie overwinning geboekt op het team uit Best. De beide heren Richard Versteijnen(invaller)/Jacco v. Ham hadden in hun HD-partij duidelijk het beste van het spel en wisten dan ook vrij eenvoudig in 2 sets te winnen. Voor de beide dames Marrëtte Groenen/Ingrid Valkenaars gold het omgekeerde verhaal. In hun DD-partij waren zij net een maatje te klein voor hun tegenstandsters en was er verlies in 2 sets. In de GD-partij van Richard/Marrëtte was het ongemeen spannend. Na winst in de 1ste set, verlies in de 2de set werd uiteindelijk de beslissende 3de set met 22-20 gewonnen. In de andere GD-partij van Jacco/Ingrid was vooral de 1ste set spanned (22-20). De 2de set werd met 21-17 winnend afgesloten. In zijn HE-partij moest Richard wederom een beslissende 3de set spelen. Deze werd overtuigend met 21-10 gewonnen. In de andere HE-partij had jacco het iets gemakkelijker en wist dan ook in 2 sets te winnen. De DE-partij van Marriëtte was de moeite van het aanzien meer dan waard. Ook hier viel de beslissing pas in de 3de set. Deze werd helaas met 10-21 verloren. Ook in de afsluitende DE-partij kreeg Ingrid wel kansen op de overwinning, maar helaas kon zij deze niet verzilveren. Deze partij werd in 2 sets verloren.

 

 

Just For Fun1 – BCBergeijk1    4 – 4

Door ons 1ste team werd er een fraai gelijkspel behaald tegen het team uit Berkel Enschot. De heren John Theuws/Peter van Poppel hadden in huun HD-partij duidelijk het betere van het spel en wisten dan ook redelijk eenvoudig in 2 sets te winnen.  Voor de beide dames Daniëlle van Vliet(invalster)/Annie Sengers was hun DD-partij er een met wisselende kansen over en weer. Door enkele ongelukkige spelmomenten was er helaas een verlies in 2 sets. De GD-partij van John/Daniëlle was spannend tot het laatst. In deze beslissende 3 de set werd er nipt met 20-22 verloren. In de andere GD-partij van Peter/Annie waren de tegenstanders van gelijkwaardig nivo, maar door enkele tactische aanpassingen wisten zij deze partij toch in 2 sets te winnen. Zowel de HE-partij van John alsook die van Peter werden met redelijk gemak beide keren in 2 sets gewonnen. In haar DE-partij leek Daniëlle voor een verassing te kunnen zorgen, maar door enkele misslagen werd er helaas toch in 2 sets verloren. Ook de afsluitende DE-partij van Annie was het aanzien meer dan waard, maar ook nu werd er nipt in 2 sets verloren.

 

 

BC Bergeijk1 – BCTilburg1    6 – 2

In deze thuiswestrijd werd door ons 1ste team een fraaie en welverdiende zege geboekt op het vorig seizoen gepromoveerde team uit Tilburg.In hun HD-partij hadden John Theuws/Peter v. Poppel weinig moeite met hun tegenstanders en wisten dan ook vrij eenvoudig in 2 sets te winnen. Voor de beide dames Jeanne Rörik/Annie Sengers eindigde hun DD-partij enigzins in mineur. Ondanks hun goede start werd er toch  nog in 2 sets verloren. De GD-partij van John/Jeanne was spannend tot het laatst. Na een krappe winst in de 1ste set, nipt verlies in de 2de set, werd de 3de set met 21-19 gewonnen. De andere GD-partij van Peter/Annie verliep volgens een geheel ander plan. Deze werd met ruime cijfers in 2 sets gewonnen. De beide HE-partijen werden zowel door John alsook door Peter op semi-professionele wijze met ruime cijfers in 2 sets gewonnen. In haar DE-partij kon Jeanne deze avond niet voor een verassing zorgen en was er verlies in 2 sets. De DE-partij van Annie werd, mede door haar sterk tactisch spel, enigzins verassend in 2 sets gewonnen.

 

BC Oosterhout2 – BC Bergeijk2        3 - 5

In deze wedstrijd werd door ons 2de team een fraaie overwinning geboekt tegen het team uit Oosterhout. De heren Hans Stouten/Jacco v. Ham begonnen sterk aan hun HD-partij en na

een mooie partij wisten zij in 2 sets te winnen. Ook de beide dames Annie Sengers(invalster)/Ingrid Valkenaars begonnen sterk aan hun DD-partij, maar konden niet voorkomen dat zij helaas in 3 sets verloren. De GD-partij van Hans/Mariëtte ging ook zeer gelijkmatig op, waarbij ons team net iets eerder de eindstreep haalde dan hun tegenstanders, winst in 2 sets. In de andere GD-partij van Jacco/Annie  waren zij goed op dreef wat resulteerde in een fraaie overwinning, met duidelijke cijfers in 2 sets. De HE-partij van Hans verliep niet geheel naar wens. Hij was net niet opgewassen tegen zijn jongere tegenstander en verloor dan ook in 3 sets. In de andere HE-partij speelde Jacco sterk en hij won deze partij dan ook overtuigend in 2 sets In haar DE-partij wist Mariëtte de 1ste set fraai te winnen, maar kon niet voorkomen dat de 2de en 3de set naar haar tegenstandster gingen. In de afsluitende DE-partij van Annie was zij sterk bezig en kon met haar winst in 2 sets een geljkspel voorkomen.

 

BCVeghel2 – BCBergeijk1     4 – 4

In deze uitwedstrijd werd er door ons 1ste team een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen deze teganstanders. In de HD-partij hadden John Theuws/Peter v. Poppel duidelijk het beste van het spel en wisten dan ook in 2 sets te winnen. In de DD-partij konden Annie Sengers/Mien Tilborgs geen vuist maken tegen hun jongere tegenstansters er verloren dan ook in 2 sets. De GD-partij van John/Mien ging, ondanks hun inzet, toch in 2 sets naar hun tegenstanders. De andere GD-partij van Peter/Annie werd op het scherpst gespeeld. Na verlies in de 1ste set(24-26) en winst in de 2de set(21-11), werd de 3de set nipt met 21-19 gewonnen. In zijn HE-partij kon John weer vrij uit spelen, wat resulteerde in een fraaie 2 sets overwinning. Ook in de ander HE-partij was Peter weer op zijn oude nivo en dus ook hier een overwinning in 2 sets. Ondanks enkele winst kansen kon Annie in haar DE-partij de overwinning toch niet naar zich toe trekken en verloor in 2 sets. In de afsluitende DE-partij moest Mien volop aan de bak om de bij de tegenstander aan te kunnen sluiten. Mede door enkele onfortuinlijke slagenwisselingen verloor zij deze partij in 2 sets.